Wykształcenie zdobyłam na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, gdzie po 5 latach studiów uzyskałam tytuł magistra dietetyki. Do swoich sukcesów naukowych zaliczam:
Nagroda rektora „Dyplom Roku”
za ukończenie studiów magisterskich
z najlepszym wynikiem na Wydziale
II miejsce na ogólnopolskim
Turnieju Wiedzy Dietetycznej NUTRIADA
Jestem również absolwentką kierunku Psychodietetyka na Uniwersytecie WSB Merito w Gdyni.
Ukończyłam szkolenie SOIT (School of Insulinresistance Therapy) zakończone egzaminem, uzyskując tytuł Specjalisty Polecanego Insulinoopornym.
Ukończyłam także dodatkowe szkolenia:
Przede wszystkim słucham pacjenta. Skupiam się na jego celach, oczekiwaniach oraz preferencjach żywieniowych i trybie życia. Dostosowuję terapię żywieniową do stanu zdrowia, uwzględniam wyniki badań, w razie potrzeby zachęcam do wykonania dodatkowych. Podczas wywiadu pytam zarówno:
„Czy występują u Pani/Pana dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego?”
jak również
„Czy lubi Pani/Pan hummus?”
Uważam, że dieta może być skuteczna tylko wtedy, kiedy jest dopasowana do potrzeb i preferencji pacjenta.